Wat zijn de voordelen van een doorlopend krediet en hoe kun je deze afsluiten?

maart 23, 2023

Flexibel lenen met een doorlopend krediet is mogelijk, op deze manier heb je namelijk de mogelijkheid om altijd een reserve potje te hebben voor het geval je het nodig hebt. Een doorlopend krediet houdt in dat je tot een bepaald bedrag mag lenen en je betaald alleen het  bedrag terug wat je hebt geleend. Het is flexibel omdat je de ene keer meer of juist minder hoeft terug betalen, je het bedrag wat je hebt terugbetaald ook gelijk weer kan lenen en omdat je jouw uitgaven niet hoeft te verantwoorden. Dit is dan ook de reden dat een doorlopend krediet meer zekerheid als senior geeft. Buiten dat zijn er nog extra voordelen van een doorlopend krediet. 

Rente

Flexibel lenen met een doorlopend krediet houdt in dat de rente van het geleende bedrag ook flexibel is. Zo kan het zijn dat je tot 1000 euro mag lenen maar dat hoeft niet te betekenen dat je dan ook rente moet betalen over die 1000 euro. Je hoeft namelijk alleen maar rente te betalen over het geleende bedrag. Als dit 100 euro is moet je dus rente betalen over die 100 euro. 

Flexibel

Zoals hierboven al aangegeven kan je een doorlopende krediet vergelijken met een eigen spaarpotje. Zo kan je bijvoorbeeld een doorlopend krediet aanvragen puur voor het gevoel van veiligheid. Zo weet je dat je het bedrag kan lenen wanneer je het direct nodig hebt. Daarbij geeft deze krediet meer zekerheid als senior. Dit komt omdat senioren niet alle leningen meer kunnen afsluiten vanwege hun leeftijd. Als ze flexibel lenen met een doorlopende krediet, zullen ze hier geen last van hebben. 

Betaalkaart

Wanneer je een doorlopende krediet afsluit krijg je een betaalpas waarmee je apart kan betalen. Dit scheelt wel per bank, maar je kan altijd aangeven dat je het liever op deze manier bijvoorbeeld wilt. Zo kan je goed je eigen geld en de krediet van elkaar scheiden, dit geeft ook meer zekerheid als senior, omdat je niet bang hoeft te zijn dat je met de verkeerde pas hebt betaald. 

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *