Tips voor het kiezen van veiligheidsbrillen op sterkte

maart 4, 2024

Bij het waarborgen van de veiligheid op de werkplek, spelen veiligheidsbrillen op sterkte een cruciale rol. Deze brillen beschermen niet alleen tegen fysieke gevaren, maar zorgen er ook voor dat medewerkers hun werkzaamheden met een helder zicht kunnen uitvoeren. Hieronder volgen enkele tips voor het selecteren van de juiste veiligheidsbril op sterkte en informatie over wie de kosten voor deze essentiƫle uitrusting moet dekken.

Dit zijn de tips voor het kiezen van een juiste veiligheidsbril op sterkte

  1. Voldoe aan normen: Kies een bril die voldoet aan de EN-166 norm, wat garandeert dat de bril voldoet aan de veiligheidseisen inclusief mechanische sterkte en bescherming tegen chemicaliƫn en stof.
  2. Comfort en pasvorm: Zorg ervoor dat de bril comfortabel zit en goed past, zodat medewerkers deze zonder ongemak kunnen dragen gedurende hun hele werkdag.
  3. Helderheid en zicht: Overweeg verschillende soorten lenzen op basis van de werkomgeving, zoals anti-reflectie coatings of UV-bescherming, om het zicht en comfort te verbeteren.
  4. Stijl en persoonlijke voorkeur: Hoewel veiligheid voorop staat, kan het kiezen van een stijlvolle bril de tevredenheid en het draagcomfort verhogen.

Wie moet de veiligheidsbril op sterkte vergoeden?

Volgens de Arbeidsomstandighedenwet zijn werkgevers verplicht om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van hun werknemers op de werkplek. Dit omvat het verstrekken van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), zoals veiligheidsbrillen op sterkte, indien uit een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) blijkt dat er een risico voor oogletsel bestaat. Werkgevers moeten daarom de kosten van veiligheidsbrillen op sterkte vergoeden wanneer deze noodzakelijk zijn voor het veilig uitvoeren van werkzaamheden.

Voor meer informatie over het vergoeden van veiligheidsbrillen, bekijk dan deze informatie van Seeh over het vergoeden van veiligheidsbrillen op sterkte.

Samenwerking seeh en Hans Anders Zakelijk

Voor bedrijven die op zoek zijn naar kwalitatieve veiligheidsbrillen op sterkte, biedt Seeh in samenwerking met Hans Anders Zakelijk een breed assortiment aan. Hun expertise zorgt ervoor dat elk bedrijf de juiste bescherming voor hun medewerkers kan vinden, met een eenvoudig bestelproces en advies op maat. Ontdek meer op Seeh’s veiligheidsbrillen op sterkte.

Tags: