‘No cure no pay’ incasso is the way to go

februari 20, 2023

Ooit gehoord van no cure no pay incasso? Zo niet, dan ben je op de juiste plek! No cure no pay incasso is de meest kosteneffectieve methode om jouw zakelijke incasso te incasseren. Dit komt voor het meeste omdat een incasso op basis van no cure no pay eventuele kosten voorkomt als iets niet lukt. Het vertaald ook letterlijk naar “geen oplossing, geen betaling”, wat misschien iets makkelijker kan klinken om te begrijpen. Je gaat geen kosten betalen als er geen oplossing voor iets is, dat is natuurlijk gek. Maar, vaak genoeg zijn er incassoburo die extra geld willen verdienen omdat mensen er niet uitkomen met hun incasso’s. Daarom zijn er bepaalde bedrijven die wel willen helpen en het gemakkelijker maken voor jou en jouw bedrijf!

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een incassobureau?

Er zijn incassobureaus die adverteren met zogenaamde incasso op no cure no pay basis, maar als je de kleine lettertjes leest, blijken er veel uitzonderingen van toepassing te zijn waardoor je uiteindelijk (veel) gemaakte kosten kwijt bent. Een uitzendbureau kan dat bijvoorbeeld als voorwaarden gebruiken voor no cure no pay: de claim is maximaal 1 jaar oud, de vordering bevat minimaal een X bedrag, etc. Dan kan er voor gekozen worden dat als je niet aan deze voorwaarden doet, dan moet je in veel gevallen alsnog kosten betalen. Dus, bij echt goede no cure no pay bedrijven, als er tijdens het incassotraject geen betaling plaatsvindt, zouden zij het dossier eigenlijk gewoon kosteloos af moeten sluiten!

Dus wat zijn precies de voordelen?

Dit gezegd hebbende, wil je natuurlijk weten wat deze voordelen daadwerkelijk voor jou en jouw eigen bedrijf zullen zijn. Ten eerste kan je dus bij no cure no pay heldere afspraken maken met gespecialiseerde incassobureaus. Je kan deze criteria specificeren voor wat bij jouw bedrijf past, en wat jouw doel precies is binnen jouw bedrijf. Hiermee heb je direct het complete plaatje gedekt. Dan kan je dus met een gerust hart doorgaan met jouw core business! Het andere grote voordeel is, zoals gezegd, het feit dat je niet betaalt als het niet goed is. Je bent dus geen geld kwijt aan extra, ongewenste kosten, dus bespaar je op dingen die niet nodig voor het bedrijf zijn.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *