Is het nog interessant om in goud te investeren?

maart 23, 2023

Investeren in gouden munten kan een goede manier zijn om je geld op een andere manier te gebruiken. Hoewel dit niet vaak de eerste keuze is voor velen, kan het zeker interessant zijn, ook voor jou. 

Hoe kan je investeren in gouden munten? 

Je kan op verschillende manieren goud kopen. Via een online dealer of zelfs via een lokale dealer of verzamelaar. Je kan ook gouden munten scoren via een tweedehandswinkel of een rommelmarkt. Dit is namelijk een perfecte plek voor verzamelaars om bij elkaar te komen. 

Munten worden gewoonlijk door beleggers gekocht van particuliere dealers met een premie van ongeveer 1% tot 5% boven hun onderliggende goudwaarde, maar in het afgelopen jaar is dit gestegen naar 10%. Als je strikt in het goud wilt investeren, dan moet je je richten op wijdverbreide munten en kan je de zeldzame munten overlaten aan verzamelaars.

Enkele van de wijdverbreide gouden munten zijn de Zuid-Afrikaanse Krugerrand, de Amerikaanse adelaar en de Canadese Maple Leaf.

Is investeren in goudbaren een goed idee?

Een van de emotioneel meer bevredigende manieren om goud te bezitten, is door het in staven te kopen. Je zult de voldoening hebben ernaar te kijken en het aan te raken, maar deze eigendom heeft ook zo zijn nadelen als je meer dan slechts een klein beetje bezit. Een van de grootste nadelen is de noodzaak om fysiek goud veilig te stellen en te verzekeren.

Om winst te maken, zijn kopers van fysiek goud volledig afhankelijk van de prijsstijging van de grondstof. Dit in tegenstelling tot eigenaren van een bedrijf waar het bedrijf meer goud kan produceren en dus meer winst, waardoor de investering in dat bedrijf hoger wordt.

Investeren in gouden munten of investeren in goudbaren?

Beiden gevallen worden als een betrouwbare investering beschouwd. Goudstaven zijn makkelijker vanwege de nauwkeurige, bepaalde prijs die bepaald kan worden. Gouden munten kunnen eventueel hoger uitvallen kwa prijs dan goudbaren. Dit komt omdat sommige munten speciaal zijn en hierdoor al extra waarde hebben gekregen. 

Voor iemand die dus voor de eerste keer in goud munten of goudbaren wilt investeren. Is het beter en makkelijker om te investeren in goudbaren.

Conclusie

Het investeren in goud is dus nog steeds een goede optie. Zeker voor beginnende investeerders, is het investeren in goud een makkelijke en laagdrempelig begin. Daarbij zijn er verschillende manieren van investeren waardoor je zelf kan kiezen op welke manier jij het gaan doen.

Tags:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *