Interim Finance Recruitment: De Juiste Mens Op De Juiste Plek

april 24, 2023

Geld beheren klinkt vrij eenvoudig, totdat je in de wereld van finance stapt. Het is een sector die constant blijft groeien. Maar om de financiële doelen van bedrijven te bereiken, is de juiste persoon nodig om de verantwoordelijkheid te nemen. Daarom is het inhuren van interim-financiën een cruciale stap voor de financiële sector. In deze blog zullen we bespreken hoe interim recruitment in finance werkt, wat de voordelen zijn, waar de moeilijkheden liggen en hoe je de juiste persoon voor de opdracht vindt. Dit artikel is geïnspireerd door Staan

Wat is een interim-finance & recruitment? 

Interim financiën is een tijdelijke oplossing voor bedrijven die gespecialiseerde financiële expertise nodig hebben om een specifieke taak uit te voeren. Door het inhuren van een interim finance professional hebben bedrijven de mogelijkheid flexibeler en gerichter te handelen met betrekking tot specifieke ondersteuning in finance. De interim finance professional kan bijvoorbeeld worden ingehuurd om grote projecten te leiden, de kwaliteit te waarborgen voor bepaalde onderdelen van de financiële strategie of als tijdelijke waarnemer wanneer er iemand weggaat.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van interim finance recruitment voor bedrijven zijn duidelijk. Voor bedrijven is een interim finance professional een flexibele oplossing die de financiële strategie op koers houdt. Het is ook kosteneffectief op korte termijn gezien het toevoegen van een niet-permanente verplichting aan het bedrijf. Door het inhuren van een interim finance professional kunnen bedrijven de juiste expertise krijgen en deze verminderen of verhogen naar behoefte en bovendien zal een interim finance professional niet voor een langere termijn bedrijf blijven werken, waardoor er een periode van intensieve kennisoverdracht wordt overgeslagen.

Maar wat zijn de moeilijkheden en uitdagingen bij interim finance recruitment?

 Een van de grootste uitdagingen in interim finance recruitment is om de juiste persoon voor de opdracht te vinden. Aangezien er veel hoogwaardige kennis en vaardigheden vereist zijn, is het cruciaal dat het wervingsproces zorgvuldig en transparant is en dat alle aspecten van de opdracht duidelijk zijn. Het is ook belangrijk om goede arbeidsvoorwaarden aan te bieden om de juiste professional aan te spreken en te behouden.

Een ander probleem is dat interim finance recruitment vereist dat de kandidaat al eerder ervaring heeft en de vaardigheden heeft die nodig zijn voor de specifieke opdracht. Om deze uitdaging te overwinnen, is het cruciaal om de tijd te nemen om de juiste kandidaat te vinden en een netwerk op te bouwen wat betreft finance professionals in alle branches van finance zoals Audit, Accounting, Business Controlling, Treasury, Corporate Finance etc.

Hoe vind je de juiste persoon voor de opdracht van interim finance ? 

Er zijn verschillende manieren om te zoeken naar interim financiële professionals. Veel bedrijven huren hiervoor wervingsbureaus die gespecialiseerd zijn in finance recruitment. Deze experts hebben een brede kennis van de industrie en de nodige criteria om ervoor te zorgen dat alleen de beste kandidaten aan een opdracht worden toegewezen. Het is echter raadzaam om te zoeken naar referenties of feedback van andere bedrijven om de beste bureaus te vinden. Het is ook een goed idee om online vacaturesites te gebruiken als “Indeed.nl” of zelfs LinkedIn, waar u professionele profielen van kandidaten kunt vinden die zich bezighouden met interim finance.

Conclusie

Interim finance recruitment is een belangrijk proces voor alle bedrijven in de financiële sector. Het toegewijde werk van een rechtmatige, ervaren en gespecialiseerde interim finance professional kan bedrijven helpen bij het bereiken van hun financiële doelen. Het proces van het werven van interim financiële professionals is echter bezaaid met uitdagingen en moeilijkheden. Het is daarom fundamenteel en belangrijk om gebruik te maken van goed geïnformeerde wervingsbureaus of directe werving op professionele media zoals Indeed of LinkedIn, om de juiste persoon voor de opdracht te vinden en zo samen het bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen.

Tags:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *